dinsdag 4 juni 2013

Verslag, dinsdag 4 juni!! ZON EN WIND IN BLANKENBERGE

Met de tram naar Blankenberge voor Sealife, gekke fietsen en 'Storms'!!

Niet te geloven, maar om 06u30 waren de eerste kinderen al hun tanden aan het poetsen en stonden sommige jongens en meisjes al fris gewassen en aangekleed klaar om aan de dag te beginnen. De leerkrachten en directeur hadden de eerste ochtend wel een beetje anders ingepland. Om 08u00 mocht dan toch iedereen naar de eetzaal voor een lekker ontbijt. We stonden er van te kijken hoeveel leerlingen er 's morgens koffie drinken. Ook de sneden wit en grijs brood werden heel goed gegeten, waardoor er na een halfuurtje geen kruimeltje meer te bespeuren was.
Na het ontbijt mocht iedereen nog even naar de kamer om er voor te zorgen dat ze helemaal klaar waren om aan de daguitstap naar Blankenberge te beginnen. Alle kinderen kregen eerst nog een lekker lunchpakket en daarna stapten we allemaal vrolijk op de tram richting die andere bekende badplaats aan onze Belgische kust. Zowel op de heenreis als op de terugreis verliep alles heel vlot op de tram. Onze leerlingen waren zeer attent en stonden zonder moeite hun plaats af aan oudere mensen die op de tram stapten. Zoals elke keer zijn er enkele mensen zeer benieuwd naar waar we vandaan komen en waar we met onze kroost naartoe gaan.
In Blankenberge aangekomen, hebben we meteen kunnen genieten van de zeeleeuwenshow. Daarna konden alle kinderen met een opdrachtenboekje hun tocht verderzetten langs de aquariums en andere verblijfplaatsen van alle mogelijke zeedieren. Na de wondere onderwaterwereld, en een spannende tentoonstelling 'Storms' op de pier, was het de beurt aan de Vélodroom. Iedereen stond te springen om de meest gekke fiets te kiezen voor vele rondjes op de houten renbaan. Er werd gelachen, geroepen, gezongen en zelfs enkele keren gebotst. Na een tijdje merkten we plots vele 'bewonderaars' op achter ons op de zeedijk. Toen we omkeken, zagen we een tiental 'Blankenbergse Bastards' staan. Deze foto willen we jullie natuurlijk niet onthouden. Om deze stralende dag af te sluiten, aten we met z'n allen een lekker ijsje voor we terug op de tram stapten richting Oostende. De directeur heeft zich wel degelijk aan zijn afspraak gehouden. Iedereen werd getrakteerd op een lekkere bol ijs naar keuze. Daar leefde iedereen zich nog een halfuurtje uit in de speeltuin en werd er ook nog in de bundel van de zeeklassen gewerkt.
Het avondmaal voor vandaag was broccolisoep en daarna vidé met kroketten en warme wortelen. En welke mama's waren zo bezorgd dat hun zoon of dochter niets lustten en zeker niet zo veel gingen eten? Echt niet hoor!! Iedereen heeft met veel smaak gegeten en er zijn zelfs nog verschillende kinderen een tweede portie gaan halen.
Buikjes vol, post uitdelen, opfrissen, pyjama aan en naar bed. Nee nee... in de twee filmzalen waren 'Brammetje Baas' en 'Suske en Wiske en de Texas Rangers' te zien. Met chips en frisdrank is de filmavond op dit moment een groot succes. RUUUUUST!! : )