maandag 3 juni 2013

Verslag, maandag 3 juni!! WELKOM IN 'DUIN EN ZEE'

Zandkastelen bouwen en een stevige avondwandeling!!

Met een volgeladen bus en enkele natte zakdoeken zijn we deze morgen vertrokken richting de zee. Onderweg even gestopt voor een klein tussendoortje te eten en een klein plasje achter te laten. Aangekomen op onze bestemming, het mooie "Duin en Zee", werden alle koffers en slaapzakken uitgeladen. Die hebben we even buiten moeten laten staan, want we konden onmiddellijk aanschuiven aan een lekker middagmaal. Onze kinderen hebben genoten van een verse hamburger met aardappelen en appelmoes.
Daarna stonden we voor de moeilijke taak om alle koffers, slaapzakken EN kinderen op de juiste kamer te krijgen. De jongens en meisjes van het derde leerjaar mochten als eerste hun kamers bewonderen. Het vierde leerjaar trok op dat moment naar de speeltuin naast onze verblijfplaats. Na een uurtje werden de rollen omgedraaid. Aan het einde van deze spannende activiteit zagen alle kamers er piekfijn uit en hadden alle leerlingen hun eigen plekje gevonden.
Vervolgens zijn we even gaan uitrusten met een chocoladewafel en een flesje water. Nog meer water kregen de leerlingen (sommige voor de allereerste keer) te zien toen we boven op de dijk stonden. Met z'n allen 'stormden' ze naar beneden voor het bouwen van prachtige zandkastelen. Met man en macht werd er gegraven en gebouwd om toch maar het grootste en mooiste fort klaar te krijgen. De schoenen en sokken vlogen al snel uit, want met blote voeten in het natte zand is toch veel plezanter.
Nadat we even de vuile voeten konden afspoelen, was het tijd voor een uitgebreid avondmaal. Brood met allerlei groenten, beleg, aardappelsalade, pasta's en natuurlijk... worstjes!
Iedereen at z'n buik vol om genoeg energie te hebben voor de laatste twee activiteiten van onze eerste dag aan zee... kaartjes schrijven en een stevige avondwandeling door de duinen en op het strand. Waarschijnlijk gaat iedereen straks snel in dromenland zijn en nagenieten van deze toch wel spannende eerste dag van de zeeklassen. OF... gaan we nog vaak moeten storen op sommige kamers om babbelaars en zaklampen uit te zetten!!